Verhoog de harmonie, creativiteit en efficiëntie in uw werkomgeving

Over ons

Innovatief harmonie op de werkplek creëren

Bij Harmony@Work begrijpen we de uitdagingen waarmee bedrijven worden geconfronteerd als het gaat om spanningen en conflicten op de werkvloer. Onze aanpak op maat is gericht op het identificeren, analyseren en oplossen van deze uitdagingen, met als doel meer geharmoniseerde, efficiënte en creatieve werkomgevingen te creëren.

Wat we doen

Harmony@Work is gespecialiseerd in het bevorderen van harmonie, creativiteit en efficiëntie binnen overheidsbedrijven en middelgrote bedrijven of afdelingen tot 500 medewerkers. Onze innovatieve aanpak op maat verdiept zich eerst in spanningen en conflicten die leven op de werkvloer om daarna tevreden en efficiënte teams en organisaties te creëren. Onze focus ligt op het bevorderen van kernwaarden zoals passie, empathie, authenticiteit en groei.

Plezier in het werk brengt perfectie in het resultaat.

Aristoteles
Onze missie

Bij Harmony@Work zien we het als onze missie om toonaangevende experts te zijn, gedreven in het creëren van meer geharmoniseerde, efficiënte en creatieve werkomgevingen. We begeleiden organisaties bij het cultiveren van samenwerking en creativiteit, waardoor duurzame synergie en groei mogelijk worden. Door gepersonaliseerde strategieën aan te bieden, transformeren we problematische werkomgevingen in geïntegreerde en oprecht blije werkplekken.

Waarom Harmony@Work?

Gespecialiseerd in jouw succes

Harmony@Work is toegewijd aan het bevorderen van positieve werkrelaties en het creëren van een constructieve werkomgeving. Met een achtergrond van meer dan 15 jaar in HR-management, bieden wij expertise die gericht is op het optimaliseren van teamontwikkeling en het oplossen van complexe werkpleksituaties.

Co-creatie is cruciaal om geweldige resultaten te behalen bij het verbeteren van de werkomgeving en de team dynamics. De gebruikte aanpak dient aan te sluiten bij de uitdagingen en de gedeelde waarden van de organisatie. Bij Harmony@Work gaan we niet voor een one-size-fits-all aanpak, de gekozen oplossing sluit idealiter aan bij de speficieke cultuur van de organisatie.

Waarom Harmony@Work?

Co-creatie

Synergy is better than my way or your way. It's our way.
Stephen Covey
Waarom Harmony@Work?

Een persoonlijke aanpak

Onze oprichter, Liesbeth Vansintjan, is een doorwinterde professional met een dubbele master in klinische psychologie en familiale & seksuologische wetenschappen, aangevuld met postgraduaten in HR-management en bemiddeling. Met integriteit, eerlijkheid en een warme maar pragmatische aanpak kijkt ze naar conflicten en werkt ze aan oplossingen.

Over Liesbeth Vansintjan

Liesbeth, de oprichter van Harmony@Work, brengt een schat aan ervaring mee in HR-management en team dynamics. Met een focus op positieve werkrelaties en een constructieve werkomgeving, is ze toegewijd aan het bevorderen van professioneel succes en positieve team dynamics.

Heb je ooit het gevoel gehad dat je vastzit en gevoeld dat het het moment was om te veranderen, maar je wist niet hoe dit best aan te pakken? Liesbeth heeft dat ook ervaren en begrijpt de impact op zowel individuen als bedrijven. Haar missie is om teams te helpen ontwikkelen, motivatie en productiviteit te verhogen en aangename werkomgevingen te creëren.

“Ik geloof dat we samen grootse dingen kunnen doen dus werk ik samen met gespecialiseerde en zeer competente partners om ervoor te zorgen dat Harmony@Work alle expertise in huis heeft. Zo begeleiden we je samen naar een meer harmonieuze en efficiënte werkplek.”

REFERENTIES
Het is met groot genoegen dat ik deze aanbeveling schrijf voor Liesbeth, die met mij heeft samengewerkt als HR Business Partner. Ze onderscheidt zich door haar buitengewone vermogen om niet alleen de zakelijke kant te begrijpen, maar ook om een diepgaand begrip te tonen voor de mensen achter de processen. Liesbeth is een waardevolle aanwinst als HR Business Partner vanwege haar vermogen om met empathie en inzicht mee te denken met de business. Haar hart voor mensen schijnt door in elke interactie. Wat haar echt onderscheidt, is haar combinatie van psychologische expertise en uitgebreide ervaring in coaching. Hierdoor is ze van onschatbare waarde bij het ondersteunen van managers. Ze excelleert in het helpen, evalueren en coachen van zowel individuen als teams. Liesbeth's vermogen om een brug te slaan tussen zakelijke doelstellingen en het welzijn van de medewerkers is bewonderenswaardig. Haar inzichten hebben een aanzienlijke impact op het creëren van een positieve en ondersteunende werkomgeving. Kortom, Liesbeth is een gepassioneerde professional die niet alleen de business begrijpt, maar ook een diepgaande verbinding heeft met de mensen die het bedrijf vormen. Haar expertise en toewijding maken haar van onschatbare waarde voor elke organisatie die streeft naar zowel zakelijk succes als het welzijn van haar medewerkers.
William Callewaert
Business Line Manager bij Inetum-Realdolmen
Met veel enthousiasme beveel ik Liesbeth van harte aan. Als een professional die het vermogen heeft om teamdynamieken te begrijpen en de vaardigheid bezit om vlot te communiceren op hoger niveau, heeft Liesbeth een onmiskenbare impact op de organisaties waar ze bij betrokken is. Daarenboven weet ze op een efficiënte en duidelijke manier feedback te geven. Liesbeth blinkt uit in het creëren van een sfeer van openheid en vertrouwen, wat haar in staat stelt om teams te laten groeien en zich te ontwikkelen. Haar vaardigheid om effectief te schakelen tussen diverse stakeholders en hun behoeften is opmerkelijk. Wat Liesbeth echt onderscheidt, is haar rol als teamcoach op management en directie niveau. Ze brengt niet alleen rust in teams, maar stimuleert ook open discussies en maakt elk onderwerp bespreekbaar. Op een vlotte en warme manier neemt ze mensen mee in haar verhaal, wat bijdraagt aan het succes van de teams waarmee ze samenwerkt. Liesbeth is een topper en ik bevel haar ten zeerste aan voor elke rol waarin inspirerend leiderschap, team dynamics en effectieve communicatie van essentieel belang zijn. Haar toewijding aan het succes van teams en haar vermogen om positieve veranderingen teweeg te brengen in teams waar het vertrouwen ontbreekt en samenwerking moeizaam verloopt, maken haar van onschatbare aanwinst voor elke organisatie.
Lennert Moens
COO, Shipit
Van 2009-11 rapporteerde Liesbeth rechtstreeks aan mij in België. Het was een genoegen om met haar samen te werken aan zoveel projecten om onze HR-afdeling te verbeteren voor zowel het lokale personeel als onze Europese activiteiten. Liesbeth heeft een solide basiskennis van Belgische en Europese wetten en normen en een grote passie om haar werkgever en alle medewerkers beter te maken. Dankzij Liesbeth waren we in staat om veel beleidslijnen te upgraden naar een wereldklasse niveau voor onze leden, wat ons weer hielp bij de werving. Met haar vermogen om zich aan te passen in een multiculturele omgeving en om op een toegewijde en positieve manier te werken, kan ik Liesbeth van harte aanbevelen aan elk bedrijf dat op zoek is naar een nieuw lid met leiderschapscapaciteiten en een verlangen om zowel zichzelf als het personeel voortdurend te verbeteren.
Nick Marentette
President/CEO bij Marlowe Global Business Solutions
Liesbeth has strong leadership and HR experience across various multinational companies. Our paths first crossed at one of them, she used to be our HRD. On top of being a very kind, energetic, positive and emphatic person, she also helped me with succeeding in a competitive environment to have an expat career. Her door being always open, she is a great listener giving valuable feedback to help you to progress and find solutions. Our ways crossed recently also, since she has founded Harmony@work. Her thoughtful guidance, professional tips and wide network have been very helpful with my career reorientation. You will certainly not regret getting in contact with her.
Krisztina Besenyei
Marketing Director
Liesbeth, je was mijn HR Business Partner & ik vond het super jammer toen je weg ging! Je bent naar mijn mening een professional met uitzonderlijke vaardigheden, waardoor je van onschatbare waarde bent in elke HR/ people driven-gerelateerde functie. Je sterke punten zijn talrijk en belangrijk: • Luisteren: Je hebt een aangeboren vermogen om aandachtig en empathisch te luisteren, zodat je de problemen volledig begrijpt voordat je in oplossingen denkt. Hierdoor zorgde je ervoor dat ik je kon vertrouwen en jou open communicatie wou bieden. • Kritische blik: Je beschikt over een scherpe en analytische geest. Je biedt steeds een evenwichtig & inzichtelijk perspectief dat helpt bij het nemen van weloverwogen beslissingen. Jouw kritische blik speelt een belangrijke rol bij het navigeren door moeilijke uitdagingen. • Hard werken: Voor mij ben je een van de meest toegewijde professionals met wie ik heb gewerkt. Jouw toewijding en motivatie zorgde ervoor dat mensen in je geloofden en bij obstakels ervoor wilden gaan. • Sociale vaardigheden: jouw absoluut uitzonderlijke sociale vaardigheden stellen je in staat om contact te maken met werknemers op alle niveaus. Je bent bedreven in het bemiddelen bij conflicten, het bouwen van sterke teams en het verbeteren van het moreel op de werkplek. Een specifiek voorbeeld dat de capaciteiten van Liesbeth benadrukt, was toen ze hielp bij het oplossen van een belangrijk geschil tussen mijn baas en mij. Liesbeth benaderde de situatie met tact en professionaliteit, luisterde naar beide kanten en zorgde voor een constructieve dialoog. Dankzij haar tussenkomst waren we in staat om onze meningsverschillen op te lossen en werkten vervolgens effectiever samen dan ooit tevoren. Zelfs tot vriendschap toe nu! Ik twijfel er niet aan dat Liesbeth zal blijven uitblinken in haar carrière en uitzonderlijke waarde zal bieden aan alle toekomstige klanten, vrienden, collega’s …
Andy Ghislain
Logistics Manager, BD Logistics

Na een gratis kennismakingsgesprek bieden wij een unieke aanpak op basis van uw behoeften, waarop tarieven worden gebaseerd. Boek nu een afspraak en ontdek hoe Harmony@Work kan bijdragen aan uw doelstellingen.

Guldendellestraat 16A, 3070 Kortenberg
Scroll naar boven